איך לבחור אופה לחם - מדריך מהיר
אם בעבר היה צורך לקום השכם בבוקר ולחכות בפתח המאפייה, או לעמול על לישה, עיבוד והתפחה, הרי שעם המצאתו של אופה הלחם (המכשיר, לא הנחתום) כל אחד יכול ליהנות מניחוח של לחם טרי בכל שעה משעות היום. המדריך שלנו יסייע לכם לקנות את אופה הלחם המתאים
דגשים בבחירת אופה לחם
אוטומטי או חצי אוטומטי?
אופי הלחם נחלקים לשני סוגים עיקריים – אוטומטיים וחצי אוטומטיים אם חשוב לכם להיות מעורבים בתהליך האפייה, ואם תרצו להיות יצירתיים יותר בסוגי הלחם ובמרכיביו – יתאים לכם אופה לחם חצי אוטומטי.
רצוי אופה לחם בעל קיבולת גמישה
מרבית אופי הלחם הם בעלי קיבולת של 900 ו-1000 גרם. חלקם מאפשרים להכין כיכרות לחם בגדלים ובמשקלים הנמוכים מהמשקל המרבי, ואלה הם היותר מומלצים. כך לא תיאלצו לאפות כיכר לחם גדולה מהנחוץ לכם.
שקלו תוכניות ייחודיות
כל אופה לחם מציע מספר די מספק של תוכניות הפעלה להכנת סוגים שונים של לחמים, ובחלק מהדגמים תמצאו תוכניות ייחודיות כגון אפיית עוגות ורקיחת ריבה.
בחנו את נוחות השימוש
בחנו את אופה הלחם פיזית בחנות. התרשמו מהגדול והמשקל שלו, מנוחות הפירוק, הניקוי וההרכבה של החלקים ומתפעול הכפתורים. כמו כן, באמצעות טיימר שקיים בחלק מהדגמים, תוכלו לקבוע מראש מתי אופה הלחם יתחיל לפעול. דגמים רבים מציעים פונקציה של שמירת חום, כך שתוכלו ליהנות מלחם חם לאחר שאפיית הלחם הסתיימה, לרוב עד 60 דקות מתום האפייה.