המדריך המלא לקניית רולר בליידס

שתף באמצעות:

המדריך המלא לקניית רולר בליידס

אחת ההנאות הגדולות של הילדים, גם בימים דיגיטליים אלה, היא נסיעה על רולר בליידס. אך באיזה סוג רולרים כדאי לבחור? במה עלינו להתחשב ועל מה עלינו להסתכל? מדריך זה יציג בפניכם את הנקודות החשובות ביותר בהן צריך להתמקד בקניית רולרבליידס

07.05.2023 | zap השוואת מחירים

מבנה הרולרבליידס

המבנה הכללי של הרולר בליידס הוא בצורת נעל בד, הנעל יושבת על מסגרת אליה מחוברים הגלגלים. רולר בליידס מאופיינים בשורה אחת של גלגלים (לעומת 2 שורות בסקטים), מספר הגלגלים משתנה משלושה גלגלים עד חמישה גלגלים (דבר המשפיע על מהירות הגלישה ואיכותה). קיימים שני סוגי מעצורים, סוג אחד בו מעצור הבטיחות נמצא בחלקו האחורי של הרולר (בדרך כלל ממוקם בעקב רגל ימין), וסוג שני בו מעצור הבטיחות נמצא בחלקו הקדמי של הרולר. מעצור זה נדיר יותר, ומשמש בעיקר להחלקה אומנותית. הגלגלים עשויים מסוגי חומרים שונים (פלסטיק, סיליקון), ומגיעים במגוון גדלים, ואלה משפיעים על איכות הנסיעה (ככל שהגלגל גדול יותר או מיוצר מחומר מסוים, כך מהירות הנסיעה גוברת).




התאמת הרולרבליידס

כשאנחנו רוצים לרכוש לילדנו רולר בליידס, אנו לעיתים נוטים לחשוב כי הילד קטן, מתלמד, עוד לא יודע מה הוא אוהב או לא אוהב ולכן אין צורך להשקיע ברולרים יותר מידי. אך ההפך הוא הנכון. במטרה לשמור על בטיחות ילדנו, ולהגביר את ההנאה שלו מהפעילות, עלינו לדאוג למוצר אמיד, איכותי ואמין, אשר יעודד את ילדנו להמשיך להתנסות עד שיצליח.


לילדים בסביבות גילאי חמש עד שבע מומלץ לרכוש רולרים מתכווננים. מכיוון שהילד נמצא בגיל בו הוא מתפתח במהירות, ומידת הרגל יכולה להשתנות בפרק זמן קצר, הרולר המתכוונן מציע פתרון נוח. מידת הנעל ברולר זה נעה בטווח של 4 מידות, מה שמבטיח לילד תקופת זמן ארוכה בו הוא יכול להתרגל לרולר בליידס וללמוד כיצד לגלוש איתם.


מגילאי שבע ומעלה ניתן לרכוש רולרים קבועים (בעלי מידה אחת, בניגוד לרולר המתכוונן). יש לשים לב כי מידת הרולר אינה מקבילה למידת הנעליים. המידה נמדדת לפי אורך כף הרגל. גם במידה והרולר טיפה לוחץ, אין לקחת מידה גדולה יותר. ככל שמשתמשים ברולרים גדולים יותר, הם מתרחבים יותר ומחזיקים את הרגל בצורה רופפת ופחות בטוחה.


קיימים שני סוגי סגירה לרולרים, הנפוץ מביניהם הוא סגירה על ידי אבזמים, מה שמקל על הילד לבצע זאת בעצמו, במידה ונפתחו בזמן הגלישה. סוג שני לסגירת הרולר הוא על ידי שרוכים, אמנם השיטה קצת יותר מסובכת (על הילד לדעת לקשור את שרוכיו בעצמו, במידה ויפתחו בעת נסיעה), אך הסגירה היא יותר הדוקה.




בטיחות

באיכות הרולרים אסור להתפשר. גם אם אתם בטוחים שהרולרים לא יעניינו את הילד לאורך זמן, ואין צורך להשקיע סכום יותר מידי גדול במשהו שמסתמן כתחביב, חשוב לבחור ברולר בליידס איכותיים ובטיחותיים. רולרים זולים אינם מכילים בולמים זעזועים, אשר הכרחיים מכיוון שרוב הלחץ המופעל הוא על הרגליים וחוט השדרה. בנוסף, במידה והנעל לא יושבת במדויק על רגלו של הילד, אנו עלולים לסכן את בטיחותו. על נעל הרולר לשבת במדויק על כף רגלו של הילד, מידה קטנה מידי מובילה לכאב רגליים, ומידה גדולה מידי גורמת לרגל להיות חופשית בנעל וכך הילד יכול לאבד את אחיזתו.




כמו כל כלי רכיבה, מומלץ לגלוש על רולר בליידס רק במקומות המיועדים לכך. מכיוון שבמהלך הנסיעה הרגליים הן הדבר היחידי שעוזר לשלוט על אופן הנסיעה, עלינו להיות יותר זהירים ולהתחשב יותר בדרכים בהן ילדנו גולשים.

דרך העשויה מאבנים, או לחילופין שאבנים קטנות נמצאות עליה, מערערת את אופן הרכיבה ויכולה לגרום לאיבוד שליטה.
יש להקפיד על שימוש נכון ונזהר במעצור הבטיחות, מכיוון שגם הוא נשלט רק על ידי הרגליים, להקפיד לשים מגני ברכיים, מגני מרפקים ומגנים לפרק כף היד.

עלינו להשלים עם העובדה שכנראה בתחילת הנסיעה ילדנו יפלו כמה פעמים, ומה שיבלום את הנפילה היא בעיקר הידיים והרגליים שלהם.

כשכל הגוף כואב, ההנאה פוחתת, וייתכן כי ילדנו יפחדו להמשיך ולנסות לרכב, מה שיוביל למאיסה דיי מהירה מהרולרים.
החל מהראשון לאוקטובר 2007 נכנס לתוקפו "חוק הקסדה", מה שאומר שרוכבי רולר בליידס (בין היתר) מחויבים לחבישת קסדה בעת נסיעה. יש להתאים את הקסדה לראשו של הילד, על מנת שתאפשר אחיזה בראשו טובה והגנה מלאה.